Renkforce USB 3.0 Converter + Gratis 3,5" HDD-opbergbox [1x USB 3.0 stekker A - 1x IDE bus 40-polig, IDE bus 44-polig, SATA-combi-stekker 15+7-polig] 1.20

38,99 29,99
2 Prijzen, De beste prijs bij Conrad.nl


Merk:
Kleur:
Zwart

2 tot 4 werkdagen
Retour Binnen 30 dagen, niet goed? geld terug! Gratis retour!

Over Renkforce USB 3.0 Converter + Gratis 3,5" HDD-opbergbox [1x USB 3.0 stekker A - 1x IDE bus 40-polig, IDE bus 44-polig, SATA-combi-stekker 15+7-polig] 1.20

Sluit uw oude harde schijf in een handomdraai op uw laptop of computer aan via USB en lees moeiteloos oude harde schijven uit. Ook voor het maken van backups is deze converter ideaal, zeker ook omdat de gegevensoverdracht met de USB 3.0 aansluiting snel verloopt.

Pluspunten
+ Snel en eenvoudig HDD's uitlezen via USB
+ PC-behuizing hoeft niet open te worden gemaakt
+ Werkt met SSD's, 2,5" HDD's en 3,5" HDD's
+ Geschikt voor SATA en IDE

Minpunten
- Biedt geen bescherming voor de HDD

USB-converter voor het gebruik van SATA, SATA-SSD's of IDE-stations - zonder inbouw
Om losse harde schijven op een PC of notebook te kunnen gebruiken, moeten de harde schijven intern worden ingebouwd in de computer. Dit is moeizaam en tijdrovend. Deze harde schijf-converter maakt een eenvoudige en ongecompliceerde aansluiting van externe stations op de USB 3.0-aansluiting van de PC of notebook mogelijk, zonder dat het station in de behuizing moet worden ingebouwd.

Back-ups via de USB-poort maken
De converter verandert elke IDE-, SATA- of SATA SSD-harde schijf in een extern USB-station. Daardoor is het heel eenvoudig om foto's, muziek of documenten van oude harde schijven te redden en back-ups te maken. In principe is deze converter ook geschikt om alle soorten harde schijven en branders via een USB 3.0-aansluiting te testen of te gebruiken.

USB 3.0 SuperSpeed
Dankzij USB 3.0 kunnen externe SATA/IDE harde schijven en stations met overdrachtsnelheden tot 5 Gbit/s worden uitgelezen en zijn daarom 10x sneller dan USB 2.0. Dat versnelt het kopiëren van grote hoeveelheden gegevens aanzienlijk. De converterkabel werkt ook met USB 2.0, echter met een lagere snelheid.

Gelijktijdig uitlezen van IDE- en SATA-harde schijven
Het is ook mogelijk om een SATA- en een IDE-harde schijf tegelijk op uw PC aan te sluiten. Op die manier heeft u maar één USB-poort voor twee harde schijven nodig. Het lastige aansluiten aan en afkoppelen van de harde schijven de converter is dan niet meer nodig.

Met de aan- en uitschakelaar aan de netvoeding bespaart u elektriciteit, want de harde schijven gebruiken geen stroom meer wanneer dat niet nodig is.
Uitvoering

Plug & Play
Compatibel met SATA 2.6-specificatie
Netvoeding met aan-/uitschakelaar
Backwards compatibel met USB 2.0 en USB 1.1.

Omvang levering

Converter
Voedingskabel voor IDE-harde schijven/-stations (0,07 m)
USB 3.0-aansluitkabel (1,2 m)
Netvoeding (12 V / 2 A)
Gebruiksaanwijzing.